Ubat Jerawat Ada Tak


Mesti la adakan Ubat Jerawat Terbaik. Berlambak-lambak di pasaran. Tapi kita mestilah menjadi pengguna yang bijak. Tanya pakcik Google, baca sana, baca sini. Knowledge itu penting. Bebel sikit :) Tapi yang nyata, mencegah lebih baik dari merawatkan? Jom amalkan cara-cara di bawah untuk mencegah jerawat. Jangan cari ubat jerawat dulu. Kita cegah dulu yer…


Cara Mudah Untuk mencegah jerawat


  • Amalkan mencuci muka dengan pencuci yang mempunyai  kurang bahan kimia
  • Perbanyakkan makan buah-buahan, sayur-sayuran terutama sayuran organic  dan minum air putih secukupnya
  • Tidur yang cukup serta rehat yang cukup
Pada masa yang sama, amalkan pemakanan tambahan.  Ini ubat jerawat ke? Ini bukan ubat, tapi ini adalah makanan tambahan yang badan kita perlukan. 

Supplement Membantu Mencegah Jewarat


B Complex – Dapat membantu menstabilkan hormon dan emosi. Jom tahu pasal B-Complex Shaklee.
Vitamin C – Vitamin yang cukup synonym dengan kecantikan kulit. Berfungsi sebagai menjaga kesihatan kulit. Tau tak kenapa perlu Vitamin C?
Vita Lea Merupakan vitamin dan mineral yang lengkap. Dapat membantu metabolisma badan. Kulit akan lebih terdedah kepada jerawat jika badan mengalami masalah metabolisma. Jom tahu betapa penting Suplemen Dalam Kehidupan.

Tapi kalau jerawat dah mula tumbuh, baru lah kita cari ubat jerawat. Di Antara supplement untuk merawat jerawat adalah.

Supplement Merawat Jerawat

Vitamin E – Berfungsi untuk membantu mengurangkan parut. Jom tengok Fungsi Kandungan Vitamin E shaklee.
Zinc Complex – Dapat membantu melegakan ketidakselesaan akibat jerawat dan pada masa yang sama dapat menyembuhkan kulit yang telah  rosak akibat jerawat
GLA Complex – menyembuhkan kulit yang rosak

Jom join Puterijamu untuk jadi ahli shaklee atau untuk jadi pengedar sah Shaklee bagi menikmati diskaun sebanyak 15 - 25% dari harga runcit serta banyak kelebihan lain. Jom tengok Langkah Mudah Daftar Jadi Ahli Shaklee.

Shaklee Independent Distributor [ID No : 1079295]

013-333 9243 | puterijamu@gmail.com