Tahap kesuburan lelaki

Kesuburan Lelaki


Kesuburan lelaki penting tak? kaum Adam cuba jawap sikit... :) Penting sangat-sangatkan untuk semua lelaki macho mengetahui tahap kesuburan anda. Untuk sebuah rumahtangga yang bahagia dua-dua pihak perlu memainkan peranan. Tapi biasa wanita yang lebih terkesan dengan perihal kesuburan. Kaum Adam jangan pendang enteng dengan tahap kesuburan anda.


Faktor Penyebab Ketidaksuburan


  • Pendedahan Terhadap Bahan Kimia Berbahaya
  • Terdedah Kepada Radikal Bebas
Perlu tahu : Banyak punca radikal bebas yang berada di sekeliling kita dan juga datang
dari tubuh badan kita sendiri. Di Antara punca terjadi radikal bebas adalah  seperti Sinaran UV, rokok, asap rokok, radiasi, asap, pencemaran udara. Di dalam badan radikal bebas terjadi seiring dengan proses metabolisma dan pernafasan.

  • Terdedah Kepada Pencemaran
  • Tekanan Hidup
  • Kurang Bersenam
  • Kekurangan Nutrisi
Puterijamu ingin berkongsi berkenaan nutrisi yang sangat berkait rapat dengan kesuburan lelaki. Jom tengok...

Nutrisi Penting Untuk Kesuburan Lelaki

Vitamin C – Berfungsi untuk membantu sperma bergerak aktif dan cergas.  Menurut Badan Kesehatan Dunia WHO, dalam keadaan yang normal jumlah sperma aktif adalah di atas 20 juta sperma per milliliter. Bila badan kekurangan Vitamin C akan menyebabkan sperma bergumpal. Vitamin C membantu sperma bergerak bebas. 
 - Kenapa Perlu Vitamin C?
Zinc – Adalah merupakan mineral untuk lelaki. Perlu diberi perhatian yang serious.  Zinc penting dalam penghasilan Testosterone, hormon yang penting bagi lelaki. Kekurangan Testosteron menyebabkan ketidaksuburan.
Vitamin E dan Selenium – Berfungsi untuk memberi tenaga kepada sperma. Hasil kajian ke atas pasangan yang tidak mempunyai anak, dengan penggunaan Vitamin E ianya memberi kesan yang sangat positif.
 - Fungsi Kandungan Vitamin E Shaklee

Jom join Puterijamu untuk jadi ahli shaklee atau untuk jadi pengedar sah Shaklee bagi menikmati diskaun sebanyak 15 - 25% dari harga runcit serta banyak kelebihan lain. Jom tengok Langkah Mudah Daftar Jadi Ahli Shaklee.

Shaklee Independent Distributor [ID No : 1079295]
013-333 9243 | puterijamu@gmail.com