Jom... tahu pasal B-Complex Shaklee



B1 (thiamin) 
B2 (robiflovin)
B3 (niacin) 
B5
B6(pyridoxine)
B12 (cobalamean)
Asid Folic
Asid Panthothenic
Biotin 

Setiap satu ada fungsi yang tersendiri. Yang special B-Complex Shaklee ni dia ada system penyerapan berpaten dikenali sebagai Asid Folic (sejenis vitamin yang tidak dapat diserap badan dengan mudah).  Ada satu lapisan asid folic yang unik pada vitamin B-Complex Shaklee, untuk membantu memudahkan penyerapan oleh badan kita.
Ambilah B Complex Shaklee tanpa ragu-ragu kerana ianya lengkap, semulajadi dan asli. Ini testimoni dari tuan punya badan sendiri... :) Apa yang saya dapat rasa.

harga b complex shaklee
  1. Menambah Tenaga
  2. Mengurangkan Stress
  3. Membantu Meningkatkan Konsentrasi
kebaikan b complex shaklee
Satu lagi B-Complex ni sesuai sangat untuk orang yang selalu stress. B-Complex ni disyorkan ambik masa dalam pantang untuk elak meroyan. Plus nanti nampak Kulit Glowing semacam... kan lepas bersalin darah banyak hilang, muka pun nampak pucat kan. Thats why sesiapa yang makan B-Complex Shaklee masa dalam pantang boleh nampak muka ceria dan bertenaga.

Mak saya yang ada diabetis, ayah yang ada masalah jantung, semua ambik B-Complex. Yang pertama depa cakap 'Tok Ngatuk la raso ari ni", "raso Tok Letih la ari ni". Meh kita translate. They all rasa lebih segar, bertenaga, kalau tak tido sokmo laaa.... especially waktu siang. Boleh nampak muka fresh sebab mood lebih ceria then tak stress kan. kalau tak muka nampak letih, nampak moyok jer... :)

Jom tengok khasiat yang lain
  1. Mencegah Barah Serviks
  2. Mencegah Penyakit Jantung
  3. Mencegah Kecacatan Spina
Jom kita check, kita perlu tak ambik B-Complex ni. Kalau kita ada macam kat bawah ni, mesti nak kena ambil B-Complex.

- Keletihan
- Kebas
- Gemuruh
- Kemurungan
- Tekanan (Stress)
- Lemah & Lesu

Meh kita tengok cam mana B-Complex Shaklee ni membantu badan kita
  • Mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, rambut, mata, hati dan mulut. Juga otot didalam saluran usus
  • Menghasilkan tenaga yang berguna untuk kemurungan dan tekanan (anti-stress)
  • Membantu dalam pembentukan darah (membantu mencegah anemia)
  • Membantu mengelakan sawan, epilepsi
  • Membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan
  • Membina rambut yang sihat dan mencegah uban
    keistimewaan b complex shaklee
  • Merawat alergi dan menyembuhkan luka
  • Mengawal penyakit jantung dan mengawal hyperaktive
  • Membina tindakbalas imun, gangguan saraf, melindungi terhadap keracunan plumbam
  • Mencegah kemandulan dan masalah haid

Nak tambah skit lagi... Peranan B-Complex dalam kecantikan kulit
  • sebagai Pelembap
  • mencegah Pigmentasi
  • melambatkan Penuaan
  • mengubati Jerawat
Jom join Puterijamu untuk jadi ahli shaklee atau untuk jadi pengedar sah Shaklee bagi menikmati banyak sangat kelebihan. Shaklee 100% Semulajadi, Selamat dan Berkesan.


Jangan lupa borak dengan Puterijamu SID-1079295 di puterijamu@gmail.com atau di 013 333 9243 untuk tips kesihatan serta cara pengambilan vitamin untuk kesan lebih optimum.