Jom tengok... Kebaikan dan kelebihan ESP Shaklee

kebaikan dan kelebihan esp


Salah satu produk Shaklee yang mula-mula Puterijamu cuba adalah Energizing Soy Protein - ESP. ESP Ini memang one of the HOT produk dari Shaklee. Jap lagi kita tengok Kebaikan dan kelebihan ESP Shaklee.  Sebenarnya tiap hari dok pikir cukup ker protein dalam aku punye daily diet ni. 

Kenapa Badan Memerlukan Protein

25% daripada badan terdiri daripada protein.  PROTEIN is like a 'FOOD' kepada sel-sel di dalam badan. Badan memerlukan protein yang cukup dan berkualiti untuk Memperbaiki Sel Rosak, Menggantikan Sel-Sel Lama dan Membina Sel-Sel Baru Yang Sihat. 


Kita perlu tahu... dalam badan akan mengakibatkan:

Kesan Kekurangan Protein 

Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah), Penyakit Buah Pinggang, Penyakit Hati, Kolestrol Tinggi, Tekanan Darah Rendah, Gula Dalam Darah Rendah, Fungsi Saraf Tidak Stabil, Penglihatan Kurang Baik, Badan Menggeletar, Letih, Lesu, Kandungan Air Dalam Badan Tinggi (ESP penting untuk aweks cun yang nak slim :), Ketahanan Badan Rendah Terhadap Penyakit atau Jangkitan

Kelebihan Dan Kebaikan ESP

ESP from shaklee
  • Kulit Remaja, Awet Muda dan Mengekalkan Keremajaan Kulit
  • Kulit Tegang, Anjal  & Mengembalikan Keserian Wajah
  • Baik Untuk Hormon
  • Baik Untuk Prostat
  • Mengurangkan Pigmentasi  
  • Pemberi Tenaga 
  • Pembekal Tenaga
  • Membaiki Memori  
Selepeas mencuba selama seminggu Puterijamu terus nampak Kebaikan dan kelebihan ESP Shaklee, ia adalah sumber protein yang terbaik, ALL IN ONE! dikenali sebagai ENERGY BOOSTER. 


Kenapa ESP Dari Shaklee Perlu Menjadi Pilihan?

1- The main ingredient adalah protein Tumbuhan Semulajadi yang premium. Soya NON-GMO-yang tidak diubah suai secara genetic. [Hormon semulajadi Berasaskan Tumbuhan – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam Isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita]

ESP Shaklee2- Ia mengandungi 22 jenis Asid Amino dengan 9 Asid Amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan

3- Kandungan Protein adalah 2X ganda lebih dari Daging, 4X ganda lebih dari Telur, 12X ganda lebih dari Susu


Puterijamu nak berkongsi sikit selama mengambil produk Shaklee ni, rasa AMAT AMAT BERPUAS HATI. Sebab tu la kalau boleh nak berkongis semua kebaikan dan kelebihan produk Shaklee ni. Ia adalah pengalaman sebenar dan it's an honest review.


Jom join Puterijamu di puterijamu@gmail.com atau di 013 333 9243 untuk jadi ahli Shaklee atau untuk menjadi pendedar sah Shaklee. Banyak kelebihan dan Berbaloi-baloi :) Shaklee sentiasa 100% Semulajadi, Selamat dan Berkesan.