Aduh... simpton Denggi kah ?


keistimewaan vita-lea shaklee


Feel dizzy, cam pening-pening lalat jerrr... kaki sejuk, cam tak lalu makan jerrr... Adakah itu simpton denggi? Ini memang tak boleh jadi. So lepas solat maghrib pi la jumpa doctor. Cek punya cek, Allhamdulillah, simpton denggi ternyata tidak benar :D

Doctor: kurang darah ni. your blood pressure is a bit low. thats why rasa pening, sebab darah nak sampai ke atas lambat sikit. Then heartbeat become so fast, sebab nak hantar darah to all the ateri tu kena push sikit...
Tuan Badan: Oooo...
Doctor: You kena ambil supplement such as Multivite yang ada Iron.
Tuan Badan: you mean MULTIVITAMIN that contains IRON?
Doctor: Exactly.


cara pengambilan vita-lea

So! this is the jump start :D ambo tuan punya badan start makan VITA-LEA (IRON FORMULA) SHAKLEE pagi-pagi lepas breakfast. Gapodio gak Vita-Lea (Iron Formula) ni ?
kebaikan vita-lea shaklee
VITA-LEA (IRON FORMULA) is MULTIVITAMIN & MULTIMINERAL. One of the most complete dietary supplement by Shaklee. 

(** melalui proses 349 ujian kualiti yang ketat untuk menjamin keaslian & keberkesanan produk)
  * Tanpa sebarang perasa tiruan, pemanis atau pengawet ditambah

This is one of the killer product by Shaklee! Jom kita tengok 

Kelebihan dan Kebaikan Vita-Lea (Iron Formula)

  • 2 biji Vita-Lea bersamaan dengan 40 jenis hidangan lauk
  • Iron formula sangat penting dalam pembentukan darah dan sel badan
  • Mengandungi 28 Essential Nutrients
  • Mengandungi Beta Carotene (membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan, dan penghasilan tisu badan)
  • Mengandungi Kalsium, Phosphorus with Vitamin C & D (membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat)
  • Mengandungi Biotin & Pantothenic acid (membantu dalam metabolismakan lemak)
  • Mengandungi Vitamin B12 (membantu dalam pembentukan sel darah merah)
  • Mengandungi sistem penyerapan bioaktive berpattern ekslusif untuk miningkatkan penyerapan asid folic, nutrisi penting untuk kesihatan sel badan. 


cara makan vita-leaIn other words, dengan pengambilan Vita-Lea (Iron Formula) sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan diet yang seimbang. Basically semua masalah kesihatan memerlukan Vita-Lea (Iron Formula)

kaum HAWA... tengok niii
  • Mencantikan dan menegangkan kulit wajah
  • Menjadikan kuku yang licin
  • Menguatkan akar rambut 
  • Mencegah penyakit tirod (kekurangan iodin) 
  • Mengurangkan kelesuan badan serta memberi tenaga
  • sangat sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak
 
Testimoni: Puterijamu sudah dah dapat rasa kesan walaupun hanya berapa hari makan Vita-Lea. Hubungi puterijamu untuk berkongsi rahsia.

vita-lea shakleeCara Pengambilan: 1 atau 2 biji sehari selepas makan pagi atau makan tengahari sudah mencukupi untuk keperluan badan.


Adakah kita yakin, diet harian kita sudah mencukupi untuk menampung keperluan vitamin yang diperlukan oleh badan. Mungkinkah ianya perlu ditambah dengan makanan tambahan yang 100% semulajadi, berkesan dan selamat?

Khasiat Dalam Setiap Hidangan Vita-Lea (2 biji) Menyediakan:
  • 2 kali kalsium untuk menyokong pembinaan tulang dan penyelenggaraan ketumpatan tulang
  • 2 kali vitamin D untuk menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • 2 kali beta karotena, vitamin A dalam bentuk berasaskan tumbuhan semulajadi
  • 2 kali vitamin E untuk menggalakkan sistem imun, kesihatan jantung dan kesihatan selular
  • 2 kali magnesium untuk membantu mengekalkan rentak jantung, juga fungsi otot dan fungsi saraf
  • 6 kali boron untuk membantu dalam metabolisme vitamin D dan menyokong pembangunan tulang
  • 10 kali Biotin, satu pemangkin untuk pengeluaran tenaga


Jangan lupa borak dengan PuteriJamu di puterijamu@gmail.com atau 013 333 9243 untuk tips kesihatan serta cara pengambilan vitamin untuk kesan yang lebih optimum!


Jom join Puterijamu untuk menkadi ahli Shaklee atau untuk menjadi pengedar sah Shaklee bagi menikmati harga ahli yang ternyata jauh lebih murah dari harga runcit. Berbaloi-baloi :) Shaklee sentiasa SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN