Kenapa Perlu Makanan Tambahan?

kenapa perlu makanan tambahan

Tau tak? Kajian sains telah dibuat.. tanya la pakcik G :) dan telah terbukti bahawa dengan pengamblan makanan  yang mempunyai nutrisi yang optima berserta dengan pengambilan makanan tambahan atau dietary supplement insyallah akan menyelamatkan kita daripada mengalami penyakit atau masalah kesihatan yang serius.

Badan Kekurangan Nutrisi Penting

Kekurangan nutrisi atau vitamin yang tertentu yang diperlukan oleh badan adalah faktor utama kepada wujudnya penyakit kronik. Ramai di antara kita mengamalkan diet seharian yang tidak mempunyai nutrisi atau vitamin yang secukupnya untuk keperluan badan. Ini sebenarnya adalah punca utama badan akan terdedah kepada perbagai penyakit.
jadi ahli shaklee
Jadi kenapa masih ramai lagi yang belum sedar diet seharian kita yang tidak seimbang perlu kepada pengambilan makanan tambahan sebagai penganti untuk segala vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh badan kita.

Penyakit Kronik 100% Berpunca Dari Genetik?

Penyakit kronik di antaranya seperti diabetes, penyakit jantung, darah tinggi sentiasa dikaitkan dengan faktor genetik kan? Sebenarnya faktor genetik bukanlah 100% 

penyumbang kepada semua penyakit. Faktor genetik berserta dengan kekurangan pengambilan nutrisi di dalam diet atau pemakanan seharian kita yang menjadi faktor utama timbulnya berbagai penyakit.
Daripada pengalaman puterijamu sendiri, banyak penyakit sebenarnya boleh dikaitkan dengan kekurangan beberapa nutrisi. Ini adalah kerana nutrisi tertentu diperlukan badan untuk membina sistem imum iaitu ketahanan terhadap penyakit, fungsi organ serta metabolisma sel-sel di dalam badan. Sebagai contoh... puterijamu pernah mengalami tekanan darah rendah. Platelet darah merah tidak terbentuk dengan sempurna. Memang diakui kekurangan nutrisi di dalam badan adalah penyebab kepada penyakit tersebut.
pengedar shaklee

Perkara Yang Harus Diberi Perhatian

Tidak Mengambil Makanan Yang Mempunyai Nutrisi  - Makanan yang mengandungi bahan pengawit, makanan yang proses, makanan segera, kandugan gula dan lemak yang tinggi. Makanan yang sebegini akan mengganggu keupayaan sistem penghadaman badan untuk menyerap vitamin dan mineral.
Pengambilan Makanan Yang Tertentu untuk Menurunkan Berat Badan - Seperti yo-yo diet akan memberi tekanan kepada badan kita. Banyak nutrisi yang diperlukan badan akan hilang. Bukan sahaja tekanan dari segi fizikal tetapi juga tekanan dari segi emosi.
Persekitaran Yang Semakin Tercemar - Ini memdedahkan kita kepada pelbagai penyakit jika sistem imum atau sistem ketahanan badan lemah akibat daripada kukurangan vitamin dan mineral.

Tips Kesihatan

Dalam pemilihan vitamin atau makanan tambahan, beberapa ciri-ciri yang perlu dititik beratkan adalah...

kebaikan shakleePilihlah Vitamin Yang Sentiasa Selamat - Shaklee menjamin keselamatan tanya syarat. Lebih 350 ujian ke atas setiap bahan untuk memastikan bahan bebas dari segala racun 
Sentiasa Berkesan - Lebih daripada US300 juta yang dilaburkan dalam ujian klinikal dan penyelidikan Pilihan Pertama Atlet Kelas Dunia. Bertukar jenama boleh menukarkan hidup anda
Pilihlah Vitamin Yang 100% Semulajadi - haklee merupakan syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan "Climate Neutral". Menghasilkan impak sifar ke atas alam sekitar
Keberkesanan Produk Dijamin - Shaklee telah menerbitkan lebih daripada 100 jurnal penyelidikan saintifik 
Pilihlah Vitamin Yang Sentiasa Mesra Alam - Shaklee telah lebih 50 tahun kepimpinan alam sekitar dan inovasi saintifik


Jom join puterijamu untuk jadi ahli Shaklee atau untuk jadi pengedar sah Shaklee. Banyak sangat kelebihan. Jangan lupa borak dengan puterijamu SID-1079295 di puterijamu@gmail.com atau di 013 3339243 untuk tips kesihatan dan perkongsian pengalaman serta cara pengambilan vitamin untuk kesan lebih optimum.