Untuk kelihatan langsing pengambilan 2 produk iaitu Alfalfa Complex & Lecithin. Jom cubaaa... bukan sahaja berat badan berkurangan tetapi anda akan mendapat kesan yang lain seperti dibawah
Lecithin
Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.
Lecitin dinamakan pengemulsi semulajadi kerana is mempunyai kesar melakat pada lemak, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darab dan seterusnya mencegah lemak dari melakat pada dinding membran.
*sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin
LECITHIN Bukan Sekadar KURUSKan Badan! Jom tengok khasiat lain...
Lecithin
bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides &lemak2 yang lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood
pressure,stroke,heart disease, arteri yang mengeras … Malah sesetengah
pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn
masalah kesihatan yg sebegini
Kenapa org
yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat
simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar
lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian…
Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
Lecithin
memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran
darah ke dalam sel-sel badan.Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan
mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti
bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives,
pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya
menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan
Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
Lecithin
membantu mengurangkan @ mencegah penyakit berkaitan hati
Lecitin merupakan
sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf
ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis,
fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila
mengambil lecitin
Lecitin membantu
sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya
memberi perlindungan dari serangan virus, kuman & bakteria.Disamping
itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
Lecithin
juga dikenali sebagai makanan otak & saraf.Ia membantu sel otak
berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan
peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin
dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau
Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg
sehari utk memulihkan sistem ingatan
Lecithin
juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan
proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
Lecitin
adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya
mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Oleh itu ianya berguna bagi mereka yang ada alergi,hay fever,asma,bronkitis & emphysema
Lecithin
bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi-sendi) dan membantu dalam
penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
Lecithin
adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yang
sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu &njuga dalam mencegah eczema.
Lecithin
diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu
ianya amat berguna dalam mengurangkan @ mencegah PMS dan gejala2
menopause.
Lecithin,
bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya
plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E & K ke dalam badan.
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala
nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur
sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada
mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak
melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun
alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California USA, ditanam tanpa pertisid,
racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia
Kandungan VITAMIN
Kandungan VITAMIN
Vitamin
A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam
saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat
dan adalah penting semasa kehamilan.
Vitamin
E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan
pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot;
memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa
nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu
fokus mata.
Vitamin
U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
Vitamin
B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan
kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
Vitamin
K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada
kecergasan dan panjang umur.
Vitamin
D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu
diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat
Kandungan MINERAL
Kandungan MINERAL
Kalsium
– membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu
dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
Zat
Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di
dalam darah.
Kalium
– perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk
digests lemak.
Fosforus
– diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan
tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin
(klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal
metabolisme lemak, gula dan kanji.
Sodium
– mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang
pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
Silikon
Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf;
melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.
Lain-lain
KEISTIMEWAAN
Kaya
dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1%
berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan
keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu. Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di Amerika
Akar
alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian
oleh tumbuh-tumbuhan lain.
No comments:
Post a Comment